Tjekke udraderer Venus Williams i åbning af sæsonfinale

Sport
Venus Williams indledte sæsonfinalen i Singapore med et nederlag til Karolína Plísková. (Foto: Foto: Edgar Su/Reuters)

Karolína Plísková slog Venus Williams med 6-2, 6-2 i den første kamp ved sæsonfinalen i Singapore.

Den tjekkiske tennisstjerne Karolína Plísková indledte søndag sæsonfinalerne i Singapore med en knusende sikker sejr over Venus Williams.

Pliskova slog amerikaneren 6-2, 6-2 på en time og et kvarter.

37-årige Williams virkede uskarp og leverede en række uprovokerede fejl, hvilket blev udnyttet af den 12 år yngre modstander.

Pliskova fik brudt tre af Williams' servepartier i første sæt, som nemt blev vundet.

Selv om andet sæt sluttede med samme cifre som første, så lykkedes det amerikaneren at presse Pliskova en anelse i sættets indledning.

Williams missede dog to breakbolde ved stillingen 1-1, og herefter forduftede spændingen igen.

Det er første gang siden 2009, at amerikaneren er nået frem til sæsonfinalen, der har deltagelse af årets otte bedste spillere.

Pliskova er med sejren noteret for et point i hvid gruppe.

Det samme er Garbiñe Muguruza, efter at hun senere søndag besejrede Jelena Ostapenko i gruppens andet opgør.

Den 24-årige spanier lå nummer et på verdensranglisten i fire uger, indtil hun tidligere på måneden måtte overlade pladsen til Simona Halep.

Muguruza vandt opgøret ganske sikkert i to sæt med 6-3, 6-4.

Første sæt indeholdt i alt fem servegennembrud, og da Ostapenko tabte sin serv til 3-5, kunne Muguruza serve sættet hjem.

Muguruza deltager i sæsonfinalen for tredje år i træk, og da hun brød Ostapenkos serv for anden gang i andet sæt til 4-1, servede hun sig foran 5-1.

Alligevel måtte Wimbledonmesteren kæmpe for det, for Ostapenko holdt sin serv, brød til 3-5 og servede sig på 4-5, før spanieren lukkede opgøret.

Caroline Wozniacki skal først i aktion mandag i rød gruppe. Danskeren står mandag overfor Elina Svitolina fra Ukraine. Derudover tæller gruppen den rumænske verdensetter, Simona Halep, og franske Caroline Garcia.

/ritzau/