Til jobsøger: "Vi vil have en mand....men pøj med det"
Det var ulovlig forskelsbehandling, da en institution valgte at ansætte en mand på grund af hans køn, viser en ny afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet. Børnene og institutionen på billedet har ikke noget med sagen at gøre. Scanpix
Det var ulovlig forskelsbehandling, da en kvinde blev afvist til et job som pædagogmedhjælper. Institutionen ville helst have en mand, hvilket de meddelte kvinden på hendes telefonsvarer.

- Vi vil rigtig gerne have en mand.

Den sætning på en telefonsvarer har nu fældet en institution, der skal betale 25.000 kroner til en kvinde, der ikke fik et job som pædagogmedhjælper på grund af hendes køn.

Det har Ligebehandlingsnævnet afgjort.

Institutionen har ikke kunnet sandsynliggøre, at det ikke handlede om køn, da de afviste den kvindelige ansøger.

"Indklagede har ikke løftet bevisbyrden for, at klagers køn ikke har haft betydning for afslaget på jobbet hos indklagede", som der står i afgørelsen.

'Så, pøj med det'

Kvinden var i slutningen af august sidste år til samtale hos institutionen.

Efter samtalen blev der lagt en telefonbesked på hendes svarer.

Her får hun først at vide, at hun ikke er blevet ansat, og herefter lyder det:

- Og hvis du gerne vil have det uddybet, så for os.. handler det om, at vi gerne vil have en mand, men dem var der ikke særligt mange af, men vi var rigtigt heldige i dag fordi, så.. så, pøj med det.

Kvinden klagede herefter til Ligebehandlingsnævnet, som altså har besluttet, at sagen er i strid med ligebehandlingsloven.

Beløbets størrelse på 25.000 kroner er fastsat, som en 'godtgørelse for transporttiden og det ubehag, kvinden var udsat for i forbindelse med samtalen,' som det formuleres i afgørelsen.

Den kan du læse i dens fulde længde her.