Tiger Woods har kurs mod sin bedste placering i flere år

Sport
Tiger Woods fik flere gange jubelbrølene frem hos de mange tilskuere, der fulgte den amerikanske golflegende på lørdagens runde i Palm Harbor i Florida. Woods er på en delt andenplads inden søndagens afsluttende 18 huller. (Foto: Foto: Michael Reaves/AFP)

For første gang siden sin tilbagevenden i januar er Tiger Woods med helt fremme i en PGA-turnering.

Efter en runde i fire slag under par lørdag er Tiger Woods på en delt andenplads inden søndagens afsluttende 18 huller i PGA-turneringen Valspar Championship i Florida.

Den 42-årige amerikaner vandt senest en turnering i 2015, men er nu på vej mod sin bedste placering, siden han i januar gjorde comeback efter lang tids fravær på grund af rygproblemer.

Woods lagde stærkt ud på lørdagens runde. Fire birdies på de første ti huller bragte ham op på en delt førsteplads, men efter en bogey og endnu en birdie på de resterende otte huller sluttede han i 67 slag.

Samlet er den 14-dobbelte majorvinder otte slag under par. Det samme er englænderen Justin Rose og amerikaneren Brandt Snedeker. I spidsen med ni slag under par ligger den unge canadier Corey Connors.

Som tilfældet har været i de tre foregående turneringer, Woods har deltaget i siden januar, sugede han tilskuere til sig på banen i Palm Harbour.

Og tilhængerne fik, hvad de var kommet for.

Woods blev som i sine unge år, da han dominerede golfsporten, målt til at svinge køllehovedet med størst hastighed af alle i feltet, og hans korte spil ind til greenen fik også jubelbrølene frem, skriver PGA på sin hjemmeside.

På niende hul chippede han bolden direkte i hul fra et leje uden for green til en birdie.

- Niende var god. Den rullede ned i hullet som et put, siger Woods ifølge AFP.

- Jeg har spillet mig i betragtning (til sejren, red.), så det kan blive en sjov søndag.

Hans bedste placering siden sit comeback er en 12.-plads i Honda Classic i slutningen af februar.

/ritzau/