Tidligere tv-vært raser over fremstillingen af selvstændige: "En fucking fed løgn"

Morten Resen troede investorer ville give ro, men det gav bare nye spekulationer. (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv))

Hvad nu hvis jeg ikke har penge til lønnen til mine ansatte? spørger Morten Resen. Han mener, at historien om iværksættere fortælles uden nuancer.

- Den der historie om, at det bare er så fedt at være iværksætter eller selvstændig eller have sit eget, er en fucking fed løgn. Det kan godt være, at det er det for nogen, men jeg synes ikke, det er sådan, lyder det.

Sådan siger den tidligere vært i "Go' morgen Danmark", Morten Resen, til TV 2.

Han er selv sprunget ud som iværksætter og har siden haft en daglig kamp om at få succes med sin app "Golittle".

Han siger til tv-stationen, at der er mange nuancer og detaljer, der ikke kommer med, når man sidder og ser "Løvens hule" eller læser artikler om folk, der har forfulgt drømmen med succes.

Han erkender også, at han ind i mellem drømmer sig tilbage til tiden med fast job som tv-vært og ofte spekulerer på, om han klarer det eller må gå konkurs.

- I starten var det hårdt at jagte penge, men der havde jeg ingen forpligtelser over for andre. Jeg kunne forsvinde fra det hele på et splitsekund. Da det lykkedes mig at finde nogle, der ville investere i Golittle, troede jeg, det ville gøre mig rolig. Jeg troede, pengene ville give mig ro, men det betød jo bare, at nu skulle jeg lige pludselig spekulere på ikke at miste dem. Det var jo ikke bare en bank, jeg havde lånt fra. Det var nogle privatpersoners surt optjente penge, og det gjorde mig sindssygt nervøs, forklarer Morten Resen, og tilføjer, at han bekymrer sig om sine ansatte:

- Hvad nu hvis jeg ikke kan skaffe nok penge til at lønne dem? Så har de sagt deres gode faste jobs op for at komme her og arbejde for mig. Det er ligesom bare bekymring på bekymring på bekymring.