Tidligere LA-profil dropper politik: Vil hellere i praktik

Christina Yoon Petersen har tidligere været bestyrelsesmedlem for Liberal Alliance i Esbjerg og Stevns. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Ritzau)

Christina Yoon Petersen har tidligere debatteret i Berlingske og på DR 2 som medlem af Liberal Alliance, men den karrierebane er lagt på is til fordel for en praktikantstilling som journalist.

Debattøren og medlem af Liberal Alliance, Christina Yoon Petersen, har valgt helt at droppe politik og i stedet satse på journalistikken, da hun 1. august startede som journalistpraktikant på Herning Folkeblad.

Tidligere har den 37-årige journalistpraktikant skrevet indlæg i Berlingske og deltaget i Debatten på DR 2 op til april, hvor hun blandt andet argumenterede for, at offentligt ansatte havde løjet i overenskomstforhandlingerne i forsøget på at få mere i løn.

Derudover har hun været bestyrelsesmedlem for Liberal Alliance i Esbjerg og Stevns. 

Men den karrierebane er blevet lagt på hylden for i stedet at komme i gang med journalistikken, hvor valget faldt på Herning Folkeblad. Her er det nemlig et krav, at man ikke er medlem af et politisk parti, hvis man skal arbejde på avisen.

Det kom frem for to uger siden, da Avisen.dk kunne skrive, at Herning Folkeblad havde stoppet arbejdet med journalistpraktikanten Julie Juhler, der var medlem af DSU's forretningsudvalg (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), efter blot to dage.

- Vores politik er, at man ikke kan være medlem af et parti, når man er journalist på Herning Folkeblad, da vi mener, det er uforeneligt med et virke på et uafhængigt medie. Det står i vores firmapolitik og har vist stået der i 20 år, sagde ansvarshavende chefredaktør og direktør på Herning Folkeblad, Alex Nielsen, dengang til Avisen.dk.

Den politik består, meddeler Alex Nielsen Avisen.dk og understreger, at Christina Yoon Petersen ikke længere er medlem af Liberal Alliance, hvilket journalistpraktikanten ligeledes selv understreger over for Avisen.dk.

- Vi har valgt, at det er partimedlemskabet, som er det tungtvejende i forhold til inhabilitet, da det er så dejlig nemt at navigere efter. Sådan er vores regler, og sådan er de også andre steder. På andre pladser er der så måske andre regler og retningslinjer, siger Alex Nielsen.

Og eftersom medlemskabet af Liberal Alliance stoppede, før Christina Yoon Petersen blev ansat, er der tale om en markant anderledes sag, end den Avisen.dk beskrev for to uger siden. Det fortæller chefredaktør Alex Nielsen: 

- Jeg ved, at man på Danmarks Journalisthøjskole har understreget vigtigheden af, at man undersøger reglerne på de nyhedsredaktioner, hvor man søger praktik. Og det har den ene [praktikant, red.] så hørt efter og reageret efter, og det har den anden ikke. Og det er der så blevet taget en konsekvens af, ved at den, som ikke havde hørt efter og ikke ville indordne sig efter de regler, der har vi lavet en aftale, hvor samarbejdet er ophævet.