Tidligere kræftramt direktør sender milliondonation til pressede hospital-ansatte

Efter et længere ophold på Rigshospitalets kræftafdeling donerer Carsten Mindegaard et større millionbeløb til de dygtige, pressede ansatte.
Entreprenør Carsten Mindegaard kvitterer for sin behandling på Rigshospitalet med en større milliondonation.
Entreprenør Carsten Mindegaard kvitterer for sin behandling på Rigshospitalet med en større milliondonation. Foto: Privatfoto

I februar blev Carsten Mindegaard diagnosticeret med lymfeknudekræft. Diagnosen betød, at han i en længere periode fik Hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet som sit andet hjem.

Her mødte han dygtige mennesker, der arbejdede hårdt for at gøre en forskel og give den bedste behandling, men samtidigt oplevede han en afdeling, der var presset på grund af sparerunder.

Derfor valgte Carsten Mindegaard at kvittere for sin behandling i kroner og øre.

Ifølge bygtek.dk har han doneret et større milionbeløb til Hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet.

- De mange dygtige mennesker på Rigshospitalets Hæmatologisk afdeling kæmper en daglig kamp for at hjælpe andre. Deres arbejde er prisværdigt, og derfor får de også hjælp fra mig, siger Carsten Mindegaard, der ejer entreprenørvirksomheden LM Byg A/S, til Avisen.dk

Besparelser går udover patienter

Hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet er en internationalt anerkendt og højt specialiseret afdeling, der behandler alle typer blodsygdomme, heriblandt lymfeknudekræft som Carsten Mindegaard led af.

Men besparelserne på sygehusene har sat sit præg på afdelingen. I august måned råbte 100 chefer på Rigshospitalet vagt i gevær til politikerne, over at besparelsen gik udover patienterne på hospitalet.

Den oplevelse kunne Carsten Mindegaard genkende under sit behandlingsforløb, hvor han var vidne til et personale, der skulle løbe ekstra hurtigt, og hvor læger og andre specialister måtte prioritere deres tid på andet end deres ekspertiseområder og patienterne.

- Vi har et system, der har brug for støtte. Der er mangel på ressourcer, og det går ud over forskningen i kræftbehandlingen, siger Carsten Mindegaard.

Han håber nu, at hans donation kan bruges til at gøre medarbejderne endnu dygtigere i arbejdet med at komme sygdommen til livs, f.eks gennem forskning, faglig udvikling og efteruddannelse.

Pengene falder et tørt sted

Og ifølge klinikchef på Rigshospitalets Hæmatologiske afdeling, Lars Kjeldsen, falder pengene et tørt sted.

Til bygtek.dk fortæller han, at besparelserne har betydet, at medarbejderne til tider arbejder under urimelige vilkår, hvor færre hænder skal nå mere. Det har betydet, at den faglige udvikling er kommet i 2. eller 3. række.

- Mange gode ideer er tidligere løbet ud i sandet, fordi vi ikke har haft implementeringskraft. Nu kan vi eksempelvis frigive en eller flere medarbejdere fra deres normale ansvarsområder i tre måneder, så de kan dedikere deres tid i et nyt projekt, siger klinikchef Lars Kjeldsen.

De seneste år har flere privatpersoner doneret store millionbeløb til sygehusområdet og dermed dækket nogle af de ting, der ellers har været betragtet som opgaver for Christiansborg. 

Nu håber Carsten Mindegaard, at flere vil privatpersoner vil følge trop. 

- Jeg håber på, at det kan motivere andre til at hjælpe, hvis de har midlerne. Der er brug for det, siger Carsten Mindegaard.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.