Tidligere hjemmehjælper sælger nærvær til ældre
En tidligere hjemmehjælper står bag et nyt firma, der sælger let praktisk hjælp og nærvær til blandt andet ældre. Usmageligt, mener FOA. Colourbox
En tidligere hjemmehjælper står bag et nyt firma, der sælger let praktisk hjælp og nærvær til blandt andet ældre. Usmageligt, mener FOA.

Hverken Ældresagen eller FOA er begejstrede for projektet. Men det holder næppe Mette Zielke, der står bag det nye firma EkstraHjælp, tilbage.

Mette Zielke, der er tidligere hjemmehjælper, ønsker med sit nye firma nemlig at tilbyde let praktisk hjælp samt hygge og nærvær til ældre, handicappede og andre, der har brug for det, til en timepris af 300 kroner.

- Det er praktisk hjælp udover det, de er visiterede til fra kommunal side. Det kan være ledsagelse til biblioteket, lægen eller frisøren, og så er det nærvær. Det er at komme hjem, og drikke en kop kaffe, tage et kortspil, læse en bog eller et ugeblad, siger Mette Zielke til DR Trekanten.

Hun understreger, at hun godt ved, at hendes forretningside er anderledes, men hun tror ikke på, at det vil gøre samværet kunstigt, at der skal kolde kontanter på bordet.

Usmageligt

Noget anderledes ser FOA på det.

- Jeg håber aldrig, at vi får en holdningsændring i vores samfund, så det bliver i orden, at ældre og ensomme skal betale 300 kroner i timen for at få besøg. Jeg synes, at det er usmageligt, at man vil tjene penge på ældres ensomhed. Og jeg er chokeret over, at vi er kommet så langt ud i vores velfærdssamfund, siger formanden for FOAs Social- og Sundhedssektor, Karen Stæhr, til Fagbladet FOA.

Heller ikke hos Ældresagen mener man, at relationen mellem mennesker skal være drevet af penge.

- Hvis nogle kan betale sig for en ydelse, som de ikke kan få andre steder, så er det vel ok at lave sådan et forretningskoncept. Det, jeg ikke tror på, er, at man kan købe sig til en relation, siger Jette Abildskov, der er projektkonsulent i Ældresagen, til DR Trekanten.

Mette Zielkes firma er fortsat i opstartsfasen. Med tiden håber hun dog på, at det er noget, hun kan leve af.

- Men først og fremmest har jeg gjort noget af det, jeg brænder for, understreger hun overfor DR Trekanten.