Tidligere grandprix-stjerne vil i Folketinget: Slut med brok på Facebook

Tom Andkjær i forbindelse med sin rolle i TV3-serien 'Hvide Løgne', hvor han spillede læge. (Foto: Foto: Peter Elmholt/Ritzau Scanpix/arkiv)

Den tidligere grandprix-stjerne og tv-skuespiller, Tom Andkjær, stiller op for Nye Borgerlige ved næste valg.

Nye Borgerlige har overtalt den tidligere grandprix-stjerne og tv-skuespiller, Tom Andkjær, til at stille op for partiet i København ved det kommende folketingsvalg.

Tom Andkjær, der omtaler sig selv som ’Neger-Tom’, har gjort sig bemærket i debatten om politisk korrekthed, og det er den debat han vil føre videre som folketingsmedlem, hvis han bliver valgt.

- Deres politik passer til mine holdninger. Jeg går meget op i integration og indvandring, og der passer Nye Borgerliges holdninger til mig. Nu har jeg siddet på Facebook og brokket mig i mange år, og nu må jeg ind og forsøge at gøre noget ved tingenes tilstand, siger han til Jydske-Vestkysten.

Partiformand Pernille Vermund glæder sig over sit nye es.

- Tom er modstemmen til den politiske korrekthed. Han er stemmen, der høres, når andre putter sig under de 'rigtige meningers' tyranni. Han bruger sin hudfarve, sin herkomst og hele sin personlighed i et engageret forsvar for vores frihed til at sige, hvad vi mener, tale rent ud af posen og stå ved vores holdninger, siger Pernille Vermund i en pressemeddelelse.

Den 48-årige debattør gjorde sig bemærket i fjor, hvor han udkom med bogen ’Jeg er neger – hvad er din undskyldning?’.

I 2005 deltog han i Dansk Melodigrandprix med sangen ’Uhh La La La’, som var spået gode chancer, men som havnede uden for top fem. I slutningen af 1990’erne havde Tom Andkjær en rolle i TV3-serien ’Hvide Løgne’.

Det næste folketingsvalg skal senest være afholdt 17. juni næste år.