Tidligere ansatte i Aarhus Kommune får erstatning
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Rådmand følger Kammeradvokaten og giver erstatning til fire tidligere medarbejdere i Aarhus Kommune.

Fire tidligere medarbejdere i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune skal have erstatning, mens syv skal have en beklagelse for krænkelser.

Det anbefaler advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten ifølge Århus Stiftstidende.

De ansatte mener, at de er blevet fyret, degraderet eller sanktioneret på fejlagtigt grundlag.

Århus Stiftstidende igangsætte i oktober 2016 en artikelserie med fokus på forholdene i Center for Byens Anvendelse under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Det førte til afsløringer af betændte personalesager, politianmeldelse af chefen for at modtage bestikkelse og flere kritisable forhold i afdelingen.

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), oplyser i en pressemeddelelse, at han agter at følge Kammeradvokatens anbefalinger.

- Jeg synes, at konklusionen er alvorlig, fordi Kammeradvokaten anbefaler, at der skal udbetales godtgørelse til fire tidligere medarbejdere, samt at der bør gives en skriftlig beklagelse til yderligere ni medarbejdere.

- Kammeradvokaten kommer med en række anbefalinger til, hvordan sagerne skal løses i forhold til de tidligere medarbejdere, og dem ønsker jeg at følge, siger han.

Undersøgelsen af forholdene i Aarhus Kommunes Natur og Vejservice, der er en del af Teknik og Miljø, er den tredje af sin slags, skriver Århus Stiftstidende.

De to første, der blev udført af revisionsfirmaet Ernst & Young, førte til fyringen og politianmeldelsen af den daværende chef for Natur og Vejservice Claus Pedersen.

Den daværende direktør i Teknik og Miljø Erik Jespersen og den daværende chef for Center for Miljø og Energi Claus Nickelsen blev ligeledes fyret.

Nu er 22 omstridte personalesager med fyringer og fejlagtige sanktioner blevet undersøgt af advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten.

De anbefaler, at der i fire tilfælde udbetales erstatning, mens der i syv tilfælde skal gives beklagelser til den forurettede.

To af sagerne er forældede, mens der ikke gøres mere i ni. Én af klagerne har undervejs i undersøgelsen valgt at trække sig.

Undersøgelsen blev igangsat af Aarhus Byråd i juni ifølge Århus Stiftstidende.

/ritzau/