MASSAKREN I PARIS Thorning: Forfærdet og vred over terrorangreb
Helle Thorning-Schmidt tager kraftig afstand fra terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris. Foto: Colourbox/free
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udtrykker "sorg, forfærdelse og vrede" over angreb på fransk magasin.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager kraftig afstand fra terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor foreløbig tolv mennesker er omkommet, heraf to politibetjente.

- Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden, siger hun i en skriftlig kommentar.

Charlie Hebdo gik ind i Muhammed-sagen, som Morgenavisen Jyllands-Posten rejste i 2006, og trykte to af avisens tegninger. Senere blev ugemagasinet ramt af et brandattentat, da bladet udkom under navnet "Sharia Hebdo ".

- Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Det franske samfund er som vores åbent, demokratisk og baseret på en fri og kritisk presse. Det er værdier, som ligger dybt i os alle, og som vi skal stå værn om. Det er også netop de værdier, der gør Frankrig til et stærkt samfund, som kan modstå et anslag som det her, siger statsministeren.

- I Danmark går al vores medfølelse til de efterladte - og til det franske folk, som har vores fulde støtte på en mørk dag, slutter Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/