Thorbjørn Olesen spiller sig frem i Irland

Sport
Nordirske Rory McIlroy giver hånd til danske Thorbjørn Olesen efter fredagens anden runde i golfturneringen Irish Open. (Foto: Foto: Craig Brough/Scanpix)

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen er bedst placerede dansker i Irland efter anden runde fredag.

Der var ikke meget at skrive hjem om efter første runde, men da fredagens anden runde var spillet færdig i Irland var golfspilleren Thorbjørn Olesen avanceret.

I European Tour-turneringen Irish Open spillede Olesen sig fra en delt plads som nummer 44 efter første slag torsdag frem som delt nummer 12 i turneringen, hvor han sammen med syv andre spillere er fem slag efter de tre førende spillere.

Det skete efter en dag, hvor han gik i 69 slag, hvilket er tre slag under banens par. Torsdag måtte Thorbjørn Olesen i stedet notere en runde i par, så han ligger som bedste dansker i turneringen i tre slag under inden weekendens sidste runder.

Søren Kjeldsen raslede derimod ned fra en delt 18.-plads til en delt 30.-plads med en anden runde i 73 slag. Her ligger han sammen med nordirske Rory McIlroy.

Thomas Bjørn er et slag dårligere i par på en delt 48.-plads, mens Jeff Winther og Lasse Jensen ikke klarede cutgrænsen fredag.

Tre spillere er i front i turneringen med samlet otte slag under par.

Det er Ryan Fox fra New Zealand, Matthieu Pavon fra Frankrig og Erik Van Rooyen fra Sydafrika.

/ritzau/