Theo er alvorligt syg - hans forældre får nej til støtte
Den lille dreng har fået en barsk start på livet, men er i gode hænder. Her sin fars. Privatfoto
Kommunen vil ikke støtte forældrene til lille Theo.

Theo Foli Kok er fire måneder gammel. I det meste af sit liv har han været indlagt på Rigshospitalet med alvorlige vejrtrækningsproblemer.

Det skriver Sjællandske.

Han har været ved at dø flere gange og har nu fået indopereret en trakeo-stomi i halsen, som trækker vejret for ham. Den lange indlæggelse er begyndt at presse hans forældre hårdt økonomisk, og familien har netop fået afslag på at få økonomisk støtte fra Slagelse Kommune igennem serviceloven, som begrunder afslaget med, at der "heldigvis ikke er tale om en langvarig og kronisk lidelse", som der står i brevet fra kommunen.

- Vi mener jo, vi har et handikappet barn, men de siger, at han er ikke syg nok. De siger, det ikke er kronisk, og derfor kan jeg ikke få godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste, siger Mads Foli Hansen til Sjællandske og tilføjer:

- Det kan ikke passe, at vi skal blive nødt til at trække vores ældste søn ud af vuggestuen eller sælge vores bil for at være indlagt her. Det kan ikke passe, at man skal bruge så mange kræfter på at kæmpe med systemet, når man har et barn, som er så alvorligt sygt, siger Mads Foli Hansen.

Imellem Slagelse Kommune og Socialministeriet er der dog stor uenighed om, hvordan serviceloven skal tolkes.

De hårdt pressede forældre har skrevet til byens borgmester Sten Knuth (V). Han har ikke svaret direkte, men familien modtog ifølge Sjællandske et svar fra en af afdelingslederne i Center for Børn og Familie, hvori kommunen foreslår Mads at søge barselsdagpenge i stedet.

Til Sjællandske siger Berit Vilsbøll, centerchef for Børn og familie i Slagelse Kommune, at hun godt forstår familiens frustation, men at sønnens sygdom ikke er kronisk, og kommunen derfor ifølge loven ikke må betale for tabt arbejdsfortjeneste.

Spørger man i Socialministeriet, er der dog ikke noget i serviceloven, der hindrer kommunen i at yde støtte i et tilfælde som Theos.