The Crown stopper før tid

Underholdning
Olivia Colman har spillet dronning Elizabeth i tredje og den kommende fjerde sæson, men i de sidste afsnit bliver hun afløst. (Foto: Netflix)

Der kommer ikke en sjette sæson af den populære serie.

Prins Harry, Meghan Markle og ikke mindst skandaleprinsen Andrew kan nu alle ånde lettet op. For Netflix har lige bekræftet, at der ikke kommer en sjette sæson af serien "The Crown", skriver The Sun.

Så de nylige skandaler om Andrews dubiøse bekendtskab med den afdøde Epstein samt Harry og Meghans royale exit bliver ikke en del af "The Crown", som ellers nidkært har fulgt det engelske kongehus i deres gøren og laden. I 2016, da serien havde premiere,  fulgte vi dronning Elizabeth II's barndom og ungdom og i den femte – og altså sidste – sæson er vi helt oppe i tiden med prinsesse Dianas død i en bilulykke i 1997 og tiden senere indtil 2003. Men hertil og ikke længere.

Fjerde sæson, som bl.a. dækker prins Charles og Camillas affære, mens prinsen stadig var gift med sin Diana, bliver sendt senere i år. Netop omtalen af den affære har Netflix fået meget kritik for (indirekte) af kongehuset, som absolut ikke syntes, det var passende.

Skuespilleren Imelda Staunton spiller den engelske dronning i slutningen af fjerde og hele femte sæson. Hun har i øvrigt selv hilst på den engelske monark, da hun modtog en såkaldt CBE for tre år siden. Foto: Scanpix

Fakta om "The Crown"

Netflix' største egenproducerede succes.

Verdens dyreste tv-serie – over en milliard kroner siges at være budgettet.

I tredje sæson fulgte 73 millioner med verden over – 21 mio. i de første fire uger af serien, der blev sendt i november sidste år.