Terrortiltalt smides igen ud fra retsmøde

Der er et stort sikkerhedsopbud, når Københavns Byret har retsmøder i sagerne mod de fire mænd, der er tiltalt for at bistå Omar el-Hussein ved terrorangrebene på Krudttønden og Synagogen i København. (Foto: Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Tiltalte MR har før kaldt en kvindelig byretsdommer "so" og "nazistluder". Tirsdag afbrød han igen retsmøde.

- Det er ikke i orden, at du skal krænke mig, siger den 31-årige MR til retsformanden, da han tirsdag må følges ud fra et retsmøde i sagen om medvirken til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade.

Adskillige gange har MR med kommentarer afbrudt retsmøder i Københavns Byret, hvor han også fredag blev han sendt ind i et tilstødende lytterum. Her skyllede en byge af seksuelle fornærmelser ned over retsformand Marianne Madsen.

MR fik kaldt byretsdommeren for både "so" og "nazistluder". Dommeren blev også præsenteret for en seksuel opfordring af en så vulgær karakter, at den ikke er egnet til gengivelse på skrift.

På vej ud fra retssalen tirsdag fik også senioranklager Bo Bjerregaard en kommentar med. Hvad der blev sagt, var dog ikke muligt at høre fra tilskuerrækkerne.

Fire mænd er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene mod Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, så de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Alle fire nægter sig skyldige i den alvorlige anklage. Tirsdag afgiver den 23-årige IA som den sidste af de tiltalte forklaring.

Selv om han har siddet i fængsel i mere end et år, har han kun afgivet forklaring en enkelt gang. Det skete ved det retsmøde, som fandt sted mandagen efter angrebet. Ellers har IA valgt at benytte sin ret til at tie.

Tirsdag nåede senioranklager Bo Bjerregaard da også kun at stille et enkelt spørgsmål, inden IA rejste sig for at tale med sin advokat og gestikulerede mod de fremmødte journalister.

Efter at have drøftet sagen med sin advokat i et tilstødende lokale, valgte han at fortsætte sin forklaring, men kritiserede anklagerens opførsel.

- Jeg kan ikke lide, at du stiller for mange spørgsmål, sagde han til senioranklager Bo Bjerregaard.

IA, som var barndomsvenner med Omar el-Hussein, kalder ham "stille" og fortæller, at han blev overrasket, da vennen tilstod angrebet.

Sagen mod de fire mænd begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september.

/ritzau/