Taxa-aktivist om Uber-demo i aften: Der skal ikke komme voldelige optøjer
Henter afspiller ...
Hør Nadeem Rasool fortælle, hvorfor taxachaufførerne er frustrerede. Foto: Avisen.dk
Taxa-chaufførerne intensiverer kampen mod Uber. Der er kaldt til demonstration i morgen aften.

Striden mellem den danske taxabranche og Uber fortsætter.

I en pressemeddelelse advarede organisationen ’Taxiførere i Danmark’ om, at der lørdag aften ville blive blokeret flere centrale veje i København, og at gadekampe ikke kan udelukkes.

Der er nu kommet nyt i sagen.

Taxachaufførerne har indkaldt til demonstration på Kongens Nytorv lørdag aften klokken 21, og planen er, at det skal fortsætte i et par timer. Chaufførerne håber, at demonstrationen vil presse politiet til at sætte ind overfor Uber.

Nadeem Rasool, der selv er taxa-chauffør, oplever en afmagt blandt sine kolleger.

- Alle de chauffører, vi har snakket med, er meget nedtrykte over, hvad der sker lige nu. Mange håber på, at der snart sker noget, og der er derfor, vi markerer vores utilfredshed.

Selvom pressemeddelelsen fra ’Taxiførere i Danmark’ indikerer, at der kan opstå gadekampe under demonstrationen, så er det ikke meningen.

- Vi har sagt til alle vores chauffører og medlemmer, at demonstrationen skal foregå på en fredelig måde. Der skal ikke komme nogen voldelige optøjer. Hvis nogle Uber-chauffører kommer for at genere os, så skal vi stadig ikke lade os provokere, siger Nadeem Rasool.

Det er heller ikke meningen, at der skal blokeres gader i København, selvom pressemeddelelsen siger noget andet, fortæller han.

- Hvis der kommer mange biler, så vil der automatisk komme en blokade, men vi vil prøve at undgå det, og vi vil generelt prøve at undgå at genere folk, siger Nadeem Rasool.

Generelt er stemningen blandt taxa-chaufførerne, at den sidste udvej er at demonstrere.

- Hvis politikerne ikke hjælper os, hvis politiet ikke hjælper os, så er den eneste mulighed, at vi selv råber op, siger Nadeem Rasool.