Tager piller for at klare jobbet: "Der skal gøres noget"

Det fysiske arbejde på danske slagterier er så hårdt, at mange tager medicin for at klare arbejdsdagen. (Foto: Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix)

Otte ud af 10 medlemmer af Fødevareforbundet NNFs medlemmer er bekymrede for, om de bliver slidt ned inden pensionsalderen.

Hver andet medlem af Fødevareforbundet NNF har taget smertestillende medicin eller har haft behov for behandling for smerter på grund af arbejdet inden for de seneste tre måneder. Det skriver fyens.dk.

- Det er foruroligende, at man skal tage medicin for at gå arbejde. Tallene viser, at der helt åbenlyst skal gøres noget. Politikerne på Christiansborg har besluttet, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet, og derfor er det også helt afgørende, at de er med til at finde en løsning på problemet, siger Ole Wehlast, formand for NNF, til Fyens.dk.

Kolde slagterier

Fagforbundet har spurgt 10.000 af medlemmerne, som arbejder på blandt andet slagterier, mejerier og bagerier.

Slagteriarbejderne er hårdest ramt med hårdt fysisk arbejde på kolde slagterier, men også andre bliver slidt op af ensidigt arbejde.

- Det kunne være skønt, hvis arbejdere i fødevarebranchen lå hjemme på sofaen om aftenen og sagde til deres børn, at branchen er et fantastisk sted at arbejde. Men når de ligger på sofaen i dag, er det fordi, de er trætte og skal tage en pille eller to for at komme videre, siger Ole Wehlasttil Fyens.dk.

8 ud af 10 medlemmer af Fødevareforbundet NNFs medlemmer er i nogen eller høj grad bekymrede for, om de bliver nedslidt inden pensionsalderen. For de øvrige lønmodtagere gælder det fem ud af ti.

Vi har brug for en pensionsreform, som tager højde for, at nogle kom meget tidligt ud på arbejdsmarkedet, mener NNF-formand Ole Wehlast. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix.