Tæskehold amok: Knuste tænder og brækkede knogler
Østjyllands Politi oplyser, at tre unge mænd har fængslet for voldsorgie i Randers. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Tre unge gik amok i Randers - nu er de fængslet efter den blodige nat.

Retten i Randers valgte fredag at idømme 18-årige Jacob Møller Hede og 19-årige Mads Rasmussen i fængselsstraffe på halvandet år samt 22-årige Mads Hosbond Mogensen fængsel i et år og tre måneder for en række grove overfald på tilfældige personer. Overfald, hvoraf de fleste fandt sted den samme nat i august 2017, under en bytur under Randers Ugen. Det skriver Randers Amtsavis.

Det første overfald skete klokken 2.40 natten til lørdag 19. august i Trangstræde. Her væltede de tre dømte en ung mand omkuld og sparkede ham så hårdt på kroppen og i hovedet, at han fik slået flere tænder i stykker, brækkede kindbenet og fik en blødning i hjernen. Det oplyser Østjyllands Politi.

Mens det første offer lå blødende på vejen, fortsatte de tre mænd, der alle er fra Himmerland, deres voldstogt gennem Randers. I løbet af bare en halv time overfaldt de tre mænd i fællesskab yderligere ti tilfældige personer. På Rådhustorvet mødte de blandt andet en ung mand, som de fik ned at ligge, hvorefter de sparkede og trampede ham i hovedet, indtil han fik blødninger ved øjet og hævede op i ansigtet. Samme sted overfaldt de desuden en anden ung mand med slag og spark, så han fik en hjernerystelse.

Retten i Randers vurderede under retssagen fredag, at tre af de ti overfald var så voldsomme, at der var tale om vold af særlig farlig karakter, mens der i de syv andre tilfælde blev dømt ud fra den almindelige voldsparagraf.

Ud over voldsepisoderne fra den samme aften i august blev de to yngste gerningsmænd, Jacob Møller Hede og Mads Rasmussen, dømt for grov vold begået ugen før mod en tilfældig ung mand på et diskotek i Hadsund. Her slog og sparkede de to mænd deres offer i hovedet, så han brækkede overkæben.

Flere ofre døjer med mén

Anklager Peter Mathiasen er tilfreds med dommen til de tre unge mænd.

- Der er tale om meningsløse, grove og helt umotiverede overfald, som er gået ud over en række sagesløse mennesker, hvor af nogle af dem stadig døjer med mén efter deres møde med de dømte. Derfor er jeg tilfreds med, at retten har vist, at den slags vold får en hård konsekvens for gerningsmændene, siger han.

De tre mænd nægtede sig skyldige i de fleste af forholdene og har valgt at anke dommene.