T. Hansens direktør klar til bøde

T. Hansen-butikker solgte ompakket fyrværkeri. (Foto: Foto: FALS SIMON Polfoto)

T. Hansen-direktør Bent Jensen, der også er direktør i tiltalt fyrværkeriselskab, er parat til en bøde.

Direktøren for den landsdækkende butikskæde T. Hansen, Bent Jensen, er parat til at tage imod en bøde i sagen, hvor han som direktør for datterselskabet LCH Fireworks er tiltalt for ompakning af fyrværkeri.

Det skriver fyens.dk.

- Det var dumt, og jeg fortryder det i dag, men ansvaret er mit, og jeg modtager gerne en bøde, sagde Bent Jensen, da retssagen imod LCH Fireworks og ham selv som direktør for datterselskabet begyndte ved Retten i Odense.

Anklager Klaus Holten Kristensen, Fyns Politi, går efter en bøde til selskabet og en fængselsstraf til Bent Jensen. Begge parter skal desuden, hvis det står til anklagemyndigheden, miste retten til at handle med fyrværkeri.

Bent Jensen og datterselskabet er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Ifølge anklageskriftet bad virksomheden om, at batterier ved navn "Kansas City" blev ompakket og kom til at hedde "Flames of Passion". Samtidig fik de nyt sikkerhedsnummer.

Under det nye navn blev de solgt i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen standsede salget med et strakspåbud. Det skete den 16. december 2011, men allerede den 22. november havde styrelsen udstedt et påbud om at standse salget og bedt virksomheden trækker batterierne tilbage.

Der falder dom i sagen senest den 4. februar.

/ritzau/