Syv formodede indbrudstyve er anholdt i Nordjylland

Nordjyllands Politi har anholdt syv personer, der er mistænkt for at stå bag en række indbrud i Vendsyssel-området. (Foto: Foto: Colourbox/Free)

Et stort efterforskningsarbejde hos Nordjyllands Politi har ført til anholdelse af syv formodede indbrudstyve.

Nordjyllands Politi har torsdag anholdt syv personer, der mistænkes for at have stået bag omfattende indbrudskriminalitet i Vendsyssel-området.

De syv mænd menes at have været i ledtog med hinanden, oplyser politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

- Vi mener, at der er tale om en gruppering, der har arbejdet sammen om mange af de her indbrud, siger Sune Myrup.

- På nuværende tidspunkt regner vi med, at vi sigter dem for mellem 10 og 20 indbrud. Mange af dem er i private hjem, siger han.

Han understreger dog, at antallet af indbrud, som mændene sigtes for, kommer an på de ransagninger, som politiet foretager i løbet af torsdag.

De anholdte har aldrene 23, 35, 33, 30, 31, 28 og 27 år, og de fleste er selv bosat i det nordjyske lokalområde, nord for Limfjorden.

Fire af de anholdte - den 23-årige, 33-årige, 31-årige og 27-årige - skal i morgen fremstilles i et lukket grundlovsforhør i Retten i Hjørring.

- Det her er en målrettet efterforskning, der har kørt lige præcis mod den her gruppering. Og vi mener nu, at vi har så meget bevismateriale på dem, at der er grundlag for fremstilling, siger Sune Myrup.

De tre øvrige anholdte ventes løsladt senere torsdag efter endt afhøring.

Det kan dog sagtens være, at der kommer flere anholdelser i sagen.

- Der kommer helt sikkert yderligere ransagninger, og vi forventer helt klart også, at der bliver foretaget yderligere anholdelser i løbet af i dag (torsdag, red), lyder det fra Sune Myrup.

/ritzau/