Syrere sprunget over bord i Øresund

Alt tyder på, at syrene sprang over bord frivilligt. Arkivfoto. (Foto: Foto: SIMON FALS/POLFOTO)

Konflikt mellem sunni- og shiamuslimer på skib fik to mænd til at springe i Øresund

Søværnets Operative Kommando (SOK) og Københavns Politi måtte torsdag morgen i aktion, da to personer sprang over bord fra et skib i Øresund.

- Vi får en melding om, at flere personer er hoppet over bord, og vi får sendt en båd derud. Der er tale om to mænd, og de er blevet reddet op igen, fortæller Michael Andersen, der er vagtchef hos Københavns Politi.

Der er tale om to syriske mænd, og alt tyder på, at de har forladt skibet frivilligt. Mændene forlod skibet i Drogden Rende ud for Dragør.

- De havde nogle plastikposer med papirer i, og det ville de nok ikke have haft, hvis de var blevet skubbet, siger Michael Andersen.

Mændene har i første omgang forklaret, at der har været nogle uoverensstemmelser på skibet, som stammer fra Libanon.

Det skulle dreje sig om uoverensstemmelser mellem sunni- og shiamuslimer, men politiet kan ikke sige noget mere detaljeret om, hvad der er foregået.

- Vi kunne have en formodning om, at mændene vil bede om asyl, men det har de ikke gjort endnu. Men ellers, så vil der være tale om ulovligt ophold, siger Michael Andersen.

SOK har desuden fået en melding om, at en tredje mand skulle være sprunget over bord tidligere på morgenen torsdag. Det skulle angiveligt være forgået længere nordpå i farvandet mellem Helsingør og Helsingborg.

Stabsvagten hos SOK oplyser til Ritzau, at man søger efter manden i området ved hjælp af skibe og helikoptere, og fra svensk side bliver der også søgt på land. Man har dog ikke fundet nogen i området.

/ritzau/