Sygeplejersker frygter kaotisk situation på sygehusene: Nu trækkes minister i samråd
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er kaldt i samråd om underbemanding af nødberedskab på landets sygehuse.

Landets sygeplejersker er frustrerede over, at der ikke er nok fastansat personale til at bemande hospitalernes nødberedskaber under en lockout. Derfor har ledelserne og tillidsrepræsentanterne på halvdelen af de hospitalsafdelinger, hvor der er varslet lockout, opfordret til, at man helt aflyser lockouterne de pågældende steder.

Den usikre situation på sygehusene får nu SF’s sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen til at indkalde sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i et samråd. Det skriver DR Nyheder.

SF-ordføreren ønsker svar på, hvordan ministeren vurderer den kritiske situation, hvor det livsvigtige nødberedskab for de mest udsatte patienter kan komme i fare.

De lockoutede sygehusafdelinger må under en konflikt ikke indkalde vikarer, ligesom det fastansatte personale ikke må arbejde over. Derfor er situationen uholdbar, mener Kirsten Normann Andersen.

- Det vidner om, at der er en katastrofal mangel på ressourcer i afdelingen, når normeringen ikke dækker til de allervigtigste opgaver, siger hun.

Overenskomstforhandlingerne finder i disse uger sted i forligsinstitutionen. Forligsmanden har i håb om, at der snart kan landes nogle aftaler, udskudt de varslede strejker og lockouter til henholdsvis den 22. april og 28. april.

Det er uvist, hvornår det indkaldte samråd finder sted.