Sygeplejerske-formand om ny aftale: Som at fodre hunden med dens egen hale
Der gives med den ene hånd - men den anden tager fortsat. Sådan kan man lidt firkantet opregne konsekvensen af den aftale, regionerne og regeringen har indgået om næste års budget i regionerne.

Aftalen betyder blandt andet et løft på cirka 100 millioner kroner til Region Midtjylland, men der er fortsat et krav om, at sygehusene skal effektivisere for to procent - svarende til 500 millioner kroner i regionen - endnu et år.

Det holder ikke, mener Anja Laursen, formand for Dansk Sygeplejeråds Kreds Midtjylland.

- Jeg synes, det er voldsomt bekymrende, at vi skal gøre det endnu engang. Det er fuldstændigt som at fodre hunden med dens egen hale. Man giver med den ene hånd og tager med den anden ved, at vi skal producere mere, siger hun til DR Østjylland.

Anja Laursen er ikke tvivl om, hvad den nye aftale betyder for patienterne.

- Alt andet lige er det jo hele tiden hurtigere og hurtigere forløb med mindre tid til den enkelte patient, og det er bekymrende. Tiden kan være afgørende for, om man når at undersøge, pleje og behandle patienten ordentligt, siger hun.

Anders Kühnau (S), formand for sundhedsudvalget i Region Midtjylland, mener ikke, patienterne vil opleve en ringere behandling.

- Men personalet kommer til at løbe hurtigere, og det er det værste ved det her, siger Anders Kühnau.

- Det betyder, at der bliver mere travlt på hospitalerne. Der bliver mindre tid til omsorg, fordi vi skal levere mere og mere aktivitet for ikke ret mange flere penge, erkender formanden.