Syg kvinde foretrak at melde sig rask: Fik nok af jobcentret

Halime Oguz' syge veninde foretrak at melde sig rask frem for at være et nummer i rækken på jobcentret.
Halime Oguz' syge veninde foretrak at melde sig rask frem for at være et nummer i rækken på jobcentret.
Halime Oguz' syge veninde foretrak at melde sig rask frem for at være et nummer i rækken på jobcentret. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv

Mødet med et jobcenter kan være hårdt, hvis man er syg eller mister sit arbejde.
Der er en overhængende fare for, at man kommer til at føle sig som et nummer i rækken, når man sætter sig til rette hos sagsbehandleren.

Denne følelse havde Halime Oguz’ veninde, da hun blev bedt om at møde op på jobcentret i forbindelse en sygeorlov, hvor hun var gået ned med stress. Veninden arbejder til daglig som jurist og har fast arbejde.

Halime Oguz, der er folketingskandidat for SF, fortæller om venindens eksempel i et blogindlæg i Berlingske.

Ifølge Halime Oguz havde jobcentret bedt veninden om at fremskaffe en mulighedserklæring inden mødet med henblik på snart at skulle genoptage arbejdet.

Men veninden blev særdeles overrasket over, hvad der mødte hende på jobcentret.

- Da hun derpå mødte op til samtalen i jobcentret, fik hun at vide, at de kunne tilbyde hende opkvalificering, måske et kursus i spansk på VUC. Øh, hvad for noget? Hun var uddannet jurist og havde fast job, skriver Halime Oguz og fortsætter:

- Derudover var der nogle pjecer, man kunne kigge i. En af dem handlede om, hvordan man kunne få hjælp til sit misbrug. Det var ret heldigt, at sagsbehandleren trods alt ikke tilbød hende den pjece. Og som om alt dette ikke var nok, viste det sig, at sagsbehandleren slet ikke havde læst den mulighedserklæring, min veninde var pisket af sted for at få.

Stik imod lægens råd foretrak Halime Oguz’ veninde at melde sig rask frem for at være en del jobcentrets trædemølle. En raskmelding virkede mere befordrende end en sygemelding i jobcentrets kløer, skriver Halime Oguz.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.