Sydkorea beder Kina om hjælp i cyberkrig
Mandag blev den statslige virksomhed, der står for driften af Sydkoreas atomkraftværker, udsat for et hackerangreb. Arkivfoto. Foto: www.colourbox.com/free
Sydkorea har bedt Kina om hjælp til efterforskning af et hackerangreb mod den sydkoreanske atomkraftsektor.

Sydkorea har anmodet Kina om et samarbejde i bestræbelserne på at få efterforsket et hackerangreb mod den sydkoreanske atomkraftsektor, oplyser embedsmænd i det juridiske system i Seoul til Reuters.

Det sker, efter at de sydkoreanske myndigheder har sporet flere internetadresser fra angrebet til en by i det nordøstlige Kina, siger en embedsmand i den statslige anklagemyndighed.

- Internetadresserne blev anvendt ved hackerangrebet i Sydkorea, men viser ikke, at kilden til hackerangrebet er Kina, siger embedsmanden, der ønsker at være anonym.

Mandag blev den statslige virksomhed, der står for driften af Sydkoreas atomkraftværker, KHNP, udsat for et hackerangreb. Det skete samtidig med, at Nordkoreas internet brød sammen.

Ingen har taget skylden for hændelserne, men myndighederne i Sydkorea har ifølge en kilde ikke udelukket muligheden for, at Nordkorea har en finger med i spillet.

Nordkorea har afvist at være involveret i et cyberangreb mod filmgiganten Sony, som for nylig fik trusler fra hackere i Nordkorea på grund af filmen "The Interview", der har vakt voldsom vrede hos nordkoreanerne.

Filmen er en komedie om to amerikanske journalister, der af den amerikanske efterretningstjeneste CIA bliver opfordret til at slå den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ihjel.

En talskvinde for Kinas udenrigsministerium, Hua Chunying, siger i en kommentar, at "hun ikke kan kommentere den specifikke situation, men at Kinas holdning er den samme som altid: Vi er absolut imod enhver form for hackerangreb."

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, betegner hackerangrebene som "meget alvorlige", og sikkerheden er blevet skærpet omkring den atomare sektor.

/ritzau/Reuters