Svindelmistænkte Britta fik store bonusser af chefen
Via sin advokat siger den anholdte og svindelmistænkte Britta Nielsen, at hun gerne vil hjem til Danmark. Foto: Ridehesten.com
I de seneste fem år fik den svindelmistænkte Britta Nielsen i snit 21.000 kroner i bonusser for sit arbejde i Socialstyrelsen.

Ekstra Bladet fortæller, at den svindelmistænkte Britta Nielsen i årene op til afsløringen sidst i september har fået en række bonusser for sit arbejde i Socialstyrelsen.

Ifølge en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået, blev bonusserne givet af chefer i Socialstyrelsen og Socialministeriet.

Avisen har fået adgang til Britta Nielsens lønforhold i perioden fra 2013 til 2017, og alene i 2015 fik Britta Nielsen to gange 20.000 kroner i bonus. I perioden har hun fået i alt 75.000 kroner for sin indsats.

Dertil kommer særlige "kvalifikationstillæg" på godt 22.000 kroner og et jubilæumsgratiale på 7.827 kroner, skriver Ekstra Bladet.

Oven i bruttolønnen har Britta Nielsen altså fået i alt knap 105.000 kroner ekstra over de fem år, avisen har fået aktindsigt i.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få oplyst begrundelsen for bonusserne, men avisen skriver, at da Britta Nielsen i 2017 fik et 40 års jubilæumsgratiale på 7.827 kroner, blev hun af sin kontorchef betegnet som "engageret og altid tjenestevillig". Han skrev også, at hun "gik foran og understøttede Socialstyrelsens ’værdier’".

Anholdt med masser af kontanter

Britta Nielsen sidder netop nu varetægtsfængslet i Sydafrika, efter hun mandag blev anholdt i Johannesburg.

Hun er mistænkt for fiflen med satspuljemidler til en værdi af 111 millioner kroner - penge som skulle været gået til samfundets mest udsatte.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Britta Nielsen havde 700.000 sydafrikanske rand på sig, da hun blev anholdt. I danske kroner svarer det til 320.000 kroner.

via Listen To News