Sverige forlænger sin grænsekontrol

Sverige har besluttet at forlænge grænsekontrollen i 30 dage, oplyser den svenske migrationsminister.
Sverige har besluttet at forlænge den nuværende grænsekontrol med 30 dage.
Sverige har besluttet at forlænge den nuværende grænsekontrol med 30 dage. Foto: Scanpix/arkiv

Det vil i nogen tid fremover stadig være nødvendigt at medbringe gyldige identifikationspapirer for at krydse grænsen til Sverige.

Sverige har således besluttet at forlænge den nuværende grænsekontrol med 30 dage, oplyser den svenske migrationsminister Morgan Johansson efter et nordisk ministermøde, skriver dn.se.

- Hvert land er ansvarlig for sin egen grænse, siger Morgan Johansson efter mødet ifølge dn.se.

Dermed er tanken om en fælles nordisk grænse, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tidligere har forslået for at undgå grænsekontrol imellem de nordiske lande, formentligt faldet til jorden.

Morgan Johansson spår, at det bliver nødvendigt at forlænge den svenske grænsekontrol løbende på månedsbasis, hvilket betyder, at den kan komme til at vare helt frem til sommer.

- Alle de nordiske lande har den samme interesse i, at dem, der ikke får opholdstilladelse, skal sendes hjem, siger Morgan Johannsen.

Der blev dog ikke truffet nogle beslutninger om, hvorvidt de nordiske lande i fællesskab skal håndtere flygtningesituationen.

Ministermødet blev afholdt på et hotel nær Stockholms internationale lufthavn Arlanda. Også den danske udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) deltog i mødet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.