Susanne efter måneders ubehag: Man er ikke rigtig noget, når man er ledig

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at langtidsledigheden i februar var nede på 0,7 procent ud af den samlede arbejdsstyrke. Sammenligninger med forrige år viser, at den er faldet siden 2012. Kvinden på billedet har intet med historien at gøre. (Foto: Foto: Ritzau Scanpix/Iris)

Færre danskere går ledig i lang tid.

'Hvad laver du til daglig?'

Dét spørgsmål bliver Susanne Storm fra Ringkøbing af og til stillet til familiefester eller andre sociale arrangementer. Men hun aner ikke, hvad hun skal svare, for hun har været arbejdsløs i fire år.

- Når jeg svarer, at jeg er ledig, så er der ofte ikke mere at snakke om. Det er ret ubehageligt, for man føler sig udenfor samfundet. Man er ikke rigtig noget, når man går ledig, siger hun til DR P4 Midt & Vest.

Der bliver længere og længere imellem de danskere, der er langtidsledige - det vil sige har gået uden arbejde i 12 måneder eller længere. Tiden som arbejdsløs har været lang for Susanne Storm.

- Nogle gange tænker jeg over, hvordan er jeg kommet igennem det her. For afslag fra jobansøgninger er virkelig, virkelig nedslående, siger hun.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at langtidsledigheden i februar var nede på 0,7 procent ud af den samlede arbejdsstyrke. Sammenligninger med forrige år viser, at den er faldet siden 2012.

Nu er det endelig lykkedes for Susanne Storm. 1. oktober begynder hun som sagsbehandler hos SKAT.

- Det med at få det på skrift, det var lige så stort som at blive mor, udbryder hun.

Susanne Storm er ikke i tvivl om, hvad der bliver det bedste ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det bliver at byde ind med noget til samfundet og tjene sine egne penge, siger hun til DR P4 Midt & Vest.

 

DR MIDT OG VEST