Supermarkedskæde dropper at sælge skrabeæg
Flere end seks ud af ti kunder i Irma ønsker dyrevelfærd, når de køber æg. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Buræg har i årevis ikke været i Irmas butikker. Nu er det også slut med skrabeæg.

Fra mandag kan kunder i Irma kun købe økologiske og biodynamiske æg samt æg fra fritgående høns.

Coop-kæden tager således endnu et skridt mod bedre dyrevelfærd. Det skriver Coop i pressemeddelelse.

Beslutningen drejer sig ikke kun om friske æg, men også om salg af pasteuriserede æg fra skrabehøns, som nu erstattes af økologiske pasteuriserede æg.

For 24 år siden stoppede Irma med at sælge buræg, og sidste år blev buræg også udfaset fra alle forarbejdede varer i Irmas egne varemærker.

- Når vi nu giver skrabeæg én på skallen og helt fjerner dem fra vores hylder, er det fuldkommen i tråd med efterspørgslen fra vores kunder. Vores kunder ønsker ganske enkelt ikke at købe skrabeæg men vægter i stedet varer, der er produceret med endnu større hensyn til dyrevelfærden. Derfor fjernede vi i sin tid buræg, og derfor fjerner vi nu også skrabeæggene fra hylderne, udtaler Søren Steffensen, direktør i Irma, i pressemeddelelsen.

Irmas mål er at løfte salget af produkter produceret med fokus på dyrevelfærd med 50 procent i 2020. Ifølge Irma viser undersøgelser, at 63 procent af kunderne i kædens 80 butikker tænker på dyrevelfærd, når de handler æg.

- Derfor giver det rigtig god mening at fjerne skrabeæggene fra Irmas hylder og i stedet erstatte dem med æg produceret med mere ansvar og bedre dyrevelfærd, siger ansvarlighedschef i Irma Signe Frese.