Styrt tvinger Nibali til at forlade Tour de France

Sport
Trods sit styrt kørte Vincenzo Nibali i mål som nummer syv på 12. etape. (Foto: Foto: Marco Bertorello/AFP)

Cykelholdet Team Sky har fået en stærk konkurrent mindre til den samlede sejr i Tour de France.

Den italienske bjergrytter Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) er nemlig ude af løbet som følge af et styrt.

Det bekræfter holdet torsdag aften på sin hjemmeside.

33-årige Nibali styrtede på vej op ad Alpe d'Huez, der var sidste stigning på den hårde 12. etape. Styrtet forårsagede et brud på en ryghvirvel, oplyser holdet.

Nibali var en af de klassementfavoritter, der før styrtet havde vist bedst takter i bjergene. Trods styrtet blev han nummer syv på torsdagens etape og lå på fjerdepladsen i klassementet.

Nibalis afgang betyder, at danske Jakob Fuglsang (Astana) rykker en enkelt plads op og er nummer ti i løbet ved starten af 13. etape.

I første omgang var det uklart, hvorfor Nibali pludselig lå på asfalten med godt fire kilometer igen, mens de øvrige favoritter stak af på skift.

Men efter etapen fortalte Nibali selv om den kaotiske situation.

- Bardet havde ti sekunders forspring til os, og vi lå sammen med motorcyklerne, sagde Nibali ifølge AFP.

- Så blev vejen smallere, og pludselig var der to politimotorcykler tæt på. Froome accelererede, og jeg fulgte efter. Pludselig gik tempoet ned foran mig, og jeg ramte et dæk.

- Jeg følte mig godt kørende, og jeg troede på mine chancer. Det er en skam, men den slags ting kan ske, når der er mange folk på vejen, sagde han.

Efter etapen blev Nibali kørt på hospitalet, og der stod det klart, at den italienske klatrer, der vandt Tour de France i 2014, ikke kunne fortsætte.

Nibali vender fredag hjem til Italien, og i de kommende dage skal omfanget af hans skade undersøges yderligere.

Foruden Tour-sejren i 2014 har Nibali en række store sejre på sit cv. Han har også vundet Giro d'Italia to gange og Vuelta a España en gang.

Tidligere på året vandt han desuden den prestigefyldte klassiker Milano-Sanremo.

/ritzau/