Styrelse kritiserer ældrepleje efter flere fejl

Arkivfoto. (Foto: Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix)

Styrelsen for Patientsikkerhed kritiserer hjemmeplejen i Hørsholm, hvor der er tale om "større problemer af betydning for patientsikkerheden".

I en foreløbig rapport kritiserer Styrelsen for Patientsikkerhed hjemmeplejen i Hørsholm, Sophielund Distrikt, for flere alvorlige fejl. Styrelsen skriver således i et udkast til en afgørelse, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af, at der er tale om "større problemer af betydning for patientsikkerheden".

Samtidig varsler styrelsen et påbud til hjemmeplejen om at sikre forsvarlig medicinhåndtering, og sikre tilstrækkelig journalføring i overensstemmelse med lovgivningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Rapporten er et resultat af et tilsynsbesøg, som Styrelsen for Patientsikkerhed foretog i starten af maj, og her fandt styrelsen flere fejl i medicinhåndteringen og journalføringen under en stikprøvekontrol. Hørsholm Kommune skal i dag afgive et høringssvar i forbindelse med rapporten, og det kan ifølge Peter Orebo Hansen, der er direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, ændre rapportens endelige resultat.

- Vi ved, høringsprocessen kan give anledning til ændringer i den endelige rapport. Derfor kan vi ikke kommentere på rapporten på nuværende tidspunkt. Vi fremlægger vores bemærkninger, og så afventer vi styrelsens endelige afgørelse, siger Peter Orebo Hansen.

Social- og Seniorudvalget i Hørsholm skal i dag orienteres om rapporten på et lukket møde, og udvalgsformand Thorkild Gruelund (K) ønsker ikke at kommentere sagen.

Tidligere på året havde Hørsholm Kommune også problemer med medicinhåndteringen, da en 90-årig kvindelig beboer på plejehjemmet Breelteparken dagligt fik gigtmedicinen "methotrexat", selvom medicinen skulle være givet ugentligt. Den 90-årige kvinde blev herefter indlagt på hospitalet og afgik ved døden fem dage senere.