Strikkende kvinde udsat for skud i Aalborg: Fem mænd fængslet
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv
Der blev tirsdag aften skudt mod en lejlighed i Aalborg, hvor en kvinde angiveligt sad og strikkede. Onsdag er fem mænd blevet varetægtsfængslet.

Fem mænd er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør.

Mændene er sigtet for at have forsøgt at dræbe en 30-årig mand, der kørte i en BMW i Aalborg tirsdag aften. Ifølge sigtelsen skød de efter ham flere gange.

Ved skyderiet blev et vindue i en lejlighed på Vilsundvej i det østlige Aalborg tirsdag aften også ramt flere gange. Her sad en 55-årig kvinde og strikkede, fortæller anklager Thomas Klingenberg.

Da kvinden blev udsat for fare sigtes mændene også for forsætlig fareforvoldelse, oplyser anklageren. De sigtes også for brud på våbenloven.

Mændene er henholdsvis 20, 21, 22, 23 og 25 år. De nægter sig alle skyldige.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede føre, men ifølge anklageren bunder skyderiet formentlig i et opgør i det kriminelle miljø. Han ønsker dog ikke at oplyse, om de fængslede er medlemmer af bander.

- Det er ikke sådan, at man i det område nu skal være bange for, at der bliver skudt ind af vinduet. Jeg ser det som et opgør i det kriminelle miljø, hvor der har været et drive-by-skyderi.

- De fængslede er nogle, som vi kender i forvejen i politiet, siger Thomas Klingeberg.

Han oplyser desuden, at politiet leder efter en sjette mand, der mistænkes for at have medvirket til drabsforsøget.

Nordjyllands Politi fik anmeldelsen om skyderiet klokken 21.14 tirsdag aften. Vagtchef Poul Fastergaard fortalte efterfølgende, at de mistænkte kørte fra stedet i bil efter skyderiet.

- Da patruljen når frem, ser betjentene en mistænkelig bil, som de sætter efter.

- Kort efter kører den eftersatte bil ind i et skilt på Pontoppidan Stræde, og betjentene kan anholde de fem mænd, der befinder sig deri, sagde vagtchefen tirsdag.

Den 20-årige og den 25-årige valgte at kære fængslingen.

/ritzau/