Strejker tvinger Danish Crown til at køre grise til Tyskland
Beslutningen om at køre grise til Tyskland er taget, fordi forsinkelsen går ud over dyrevelfærden, siger pressechefen. Foto: Morten Stricker/arkiv/Scanpix

Danish Crown bliver i den kommende tid nødt til at sende flere danske grise til slagtning i Tyskland.

Det skyldes, at Danish Crown er bagud med slagtningen af 200.000 grise. 100.000 af grisene er endnu ikke blevet slagtet på grund af arbejdsnedlæggelser på flere af Danish Crowns slagterier.

Det fortæller Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, til DR Syd.

- Det er først og fremmest arbejdsnedlæggelsen på vores største slagteri i Horsens i fredags, der nu tvinger os til at køre grise til de to slagterier, vi driver i Tyskland, siger han.

Beslutningen om at køre grise til Tyskland er taget, fordi forsinkelsen går ud over dyrevelfærden, siger pressechefen.

- Går grisene en uge ekstra, så bliver de så store, at det bliver en udfordring at overholde reglerne om hvor meget plads, der skal være i staldene, siger Jens Hansen til DR Syd.

Det bliver primært sydjyske grise, der skal til Tyskland. Danish Crown vil nemlig forsøge at begrænse transporttiden for grisene.

Danish Crown har været ramt af flere arbejdsnedlæggelser.

Senest valgte slagteriarbejderne på slagteriet i Horsens at nedlægge arbejdet fredag. De genoptag arbejdet mandag.

Også i april nedlagde slagteriarbejderne i Danish Crown arbejdet. Det skete på grund af utilfredshed med det fælles overenskomstresultat for det private arbejdsmarked, der blev vedtaget ved en urafstemning.