Strejke på hospitaler fortsætter: Vores faglighed er truet
Portørerne på Rigshospitalet føler, at deres faglighed er truet og har igen i dag valgt at nedlægge arbejdet i sympati for portører i Region Sjælland. Foto: Jens Anker Clausen/Privat
Rigshospitalets portører har igen nedlagt arbejdet i sympati med deres kolleger i Region Sjælland. Frygter, at ingen kan tage den kommende portør-erhvervsuddannelse, peger tillidsmand på.

Portører på hospitaler i Region Hovedstaden har igen, tirsdag, valgt at sympatistrejke med deres kolleger i Region Sjælland.

Det bekræfter fællestillidsmand ved Rigshospitalet Jens Anker Clausen.

Portørerne på Rigshospitalet har ved et møde tirsdag valgt at nedlægge arbejdet igen indtil klokken 9.15 onsdag.

Her mødes de igen til et fagligt møde og vurderer situationen, fortæller fællestillidsmanden. 

- Der er i dag talt om, at vi føler, fagligheden er truet af regionernes ageren. Og der er talt om den måde, Region Sjælland behandler vores portørkolleger på, fortæller Jens Anker Clausen.

Sympatistrejken kommer i kølvandet på, at portører i Region Sjælland er blevet bedt om at gennemføre en serviceassistentuddannelse, hvor man forener portørfaget og rengøringsfaget.

Det har portørerne på hospitaler i Region Sjælland nægtet og derfor strejket torsdag og fredag i sidste uge, genoptaget arbejdet i weekenden, men nedlagt det igen mandag og tirsdag. 

En kynisk strategi

Konflikten er samtidig rettet mod, at det ved sidste overenskomstforhandlinger er aftalt, at portører skal have en erhvervsuddannelse, peger Jens Anker Clausen på. 

- Mens vi venter på, at erhvervsuddannelsen bliver færdig, så afvikler man portørfaget i regionerne. Vi frygter, at det her er en kynisk strategi fra regionerne. Så når vi endelig får en portøruddannelse, er der ingen, der kan tage den, siger han.

Fællestillidsmanden Jens Anker Clausens opgave er at opfordre kollegerne på Rigshospitalet til at starte arbejdet op igen.

Han har dog svært ved at forestille sig, at portørerne ændrer mening og vender tilbage i arbejde, hvis ikke der sker en positiv udvikling. 

Ifølge oplysninger, som Avisen.dk har fået, vil der klokken 11 tirsdag være en demonstration, hvor portører fra Region Sjælland, Hovedstaden og Fyn vil deltage, forlyder det.