Strand afspærret i Nordjylland: Krysantemumbomber fundet

To krysantemumbomber ligger i strandkanten ved Hals i Nordjylland, og politiet har tilkaldt bomberyddere.
To krysantemumbomber er fundet i strandkanten ved Hals i Nordjylland.
To krysantemumbomber er fundet i strandkanten ved Hals i Nordjylland. Foto: SCHÃoeTZE RENÃ%o/FOTOGRAF RENé SCHüTZE

En strandgæst så to krysantemumbomber ligge i vandet ved Hals i Nordjylland og slog lørdag formiddag alarm til politiet.

Stranden er nu afspærret, og Nordjyllands Politi har tilkaldt hærens ammunitionsryddere, EOD, til Øster Fjordsti ved Hals lige nord for Limfjorden ud mod Kattegat.

- Patruljen har taget billeder, og de er ikke i tvivl om, at det er to krysantemumbomber, som nu ligger i strandkanten, siger vagtchef Henrik Beck til Ritzau.

Nytårsnat var to krysantemumbomber årsag til, at tre mænd mistede livet og to mænd blev hårdt kvæstet nær Hobro, som hører under Nordjyllands Politi.

De to krysantemumbomber ved Hals har været våde, og det kan gøre dem endnu mere ustabile.

- Vi har spærret af, trukket os væk og tilkaldt hærens ammunitionsryddere til at tage sig af det, fortæller vagtchefen.

Der er ikke umiddelbart andre fund af fritliggende krysantemumbomber i Nordjylland, men en ukendt person efterlod 12 krysantemumbomber og kraftige kanonslag ved en genbrugsstation i Odsherred på Vestsjælland.

Rigspolitiet udsendte en pressemeddelelse fredag, hvor man advarede mod de fritliggende bomber. De skal i stedet afleveres til politiet.

- Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt, sagde politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.

Lovligt fyrværkeri kan afleveres på genbrugsstation til personalet som farligt affald, mens ulovligt fyrværkeri skal afleveres til politiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.