Straffe-fadæse: Silkeborg og HIK skal spille pokalkamp om

Pokalkampen mellem HIK og Silkeborg skal spilles om, da straffesparkskonkurrencen blev afviklet forkert.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans tirsdag i en afgørelse.

Kampen endte uafgjort 3-3 efter forlænget spilletid, inden superligagæsterne fra Silkeborg slog HIK fra 2. division i en konkurrence fra straffesparkspletten.

Straffesparkskonkurrencen blev dog afviklet i strid med pokalturneringens regler, hvilket fik HIK til at indsende en protest.

I stedet for at lade de to hold afvikle et straffespark ad gangen, som reglementet i pokalturneringen foreskriver, valgte dommer Peter Munch Larsen den såkaldt ABBA-løsning.

Efter at HIK havde åbnet med det første forsøg, så blev de to hold bedt om på skift at afvikle to spark i træk.

Fodboldens Disciplinærinstans vurderer, at dommerens forkerte straffesparksafvikling fik betydning for kampens udfald.

- Den forkert afviklede straffesparkskonkurrence har haft direkte indflydelse på kampens resultat, skriver disciplinærinstansen i sin afgørelse.

Det erklærer Silkeborg-direktør Kent Madsen sig uenig i.

- Vi er overraskede over det, for vi mener ikke, at afviklingen af straffesparkene havde indflydelse på kampens resultat. Vi mener, at det var lige for begge hold, siger Kent Madsen til bold.dk

Dommer Peter Munch Larsen modtog ikke klager fra spillere eller ledere umiddelbart efter kampen.

- Der var ikke spillere, trænere, ledere eller andre fra nogen af de to hold, eller udenforstående, der gjorde os opmærksomme på problemet, skriver dommeren.

Kendelsen kan indbringes for Fodboldens Appelinstans inden for de næste syv dage, og det overvejer man på nu i Silkeborg.

- Nu tygger vi lige på afgørelsen og snakker sammen internt, og så tager vi en hurtig beslutning om, hvorvidt vi vil appellere. Jeg tror, vi har besluttet os, inden vi går i seng i aften, siger Kent Madsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.