"Stort ståhej for ingenting": Syv personer frikendt i Field's-sag
Københavns Byret har torsdag vurderet, at fem af de affyrede skud i Field's-sagen blev afgivet i nødværge.

- Stort ståhej for ingenting.

Sådan beskriver en af de ni forsvarsadvokater i en kort bemærkning en sag, der torsdag behandles i Københavns Byret.

Kun to af de ni tiltalte i den såkaldte Field's-sag er kendt skyldige i forsøg på manddrab. Det har de seks nævninge og tre dommere torsdag slået fast.

Anklagemyndigheden havde tiltalt alle ni mænd for drabsforsøg. Men det finder retten ikke bevist i sagen, der handler om et skyderi i storcentret Field's på Amager.

To grupper, en på fire personer og en på fem, stødte 18. marts 2015 sammen i Field's. Det var længere tids uoverensstemmelser mellem de tidligere venner, flere helt tilbage fra de var små, som eskalerede den dag.

Hvad der startede med trusler på ord, endte kort efter med, at der en helt normal onsdag omkring klokken 12.00 blev affyret syv skarpe skud i centerets parkeringskælder, hvor der var uskyldige børn og voksne til stede.

To fra den ene gruppe blev ramt. Den ene i armen, og den anden i ryggen, hvilket betyder, at han i dag er lam fra livet og ned og må sidde i kørestol resten af livet.

De fem efterfølgende skud, som en ven til de ramte affyrede, ramte ingen personer, og retten vurderer, at de skud blev afgivet i nødværge.

Flere af de tiltalte befandt sig oppe i indkøbscentret, da skuddene faldt.

En 28-årig, der erkender at have skudt og ramt de to sårede, og hans 20-årige kammerat, der var sammen med ham, da han skød, kendes skyldige i forsøg på manddrab.

Alle ni er kendt skyldige i overtrædelse af våbenloven og i at have truet den anden gruppering på livet. Strafudmålingen forventes fredag.

/ritzau/