Stort selskab bekræfter: Vi prøver at købe fagbevægelsens guldæg

Danmarks største forsikringsselskab forhandler om opkøb af konkurrenten Alka, der styres af fagbevægelsen.
Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Alkas bestyrelsesformand, Kim Simonsen, der også er forbundsformand for HK.
Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Alkas bestyrelsesformand, Kim Simonsen, der også er forbundsformand for HK. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv

Forsikringsselskabet Tryg bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet forhandler om et opkøb af forsikringsselskabet Alka.

- Følgende de seneste rygter i pressen bekræfter Tryg hermed, at Tryg er i dialog vedrørende en potentiel akkvisition af Alka. Yderligere information vil blive givet på et senere tidspunkt, skriver Tryg i meddelelsen.

Ifølge Berlingske Business arbejder parterne på at kunne præsentere en færdig handel på mandag.

Avisen skriver, at der har været arbejdet på et salg siden i sommer.

Ifølge avisens oplysninger har Tryg foran andre konkurrenter sikret sig eksklusivrettigheder i de endelige forhandlinger om et køb af Alka.

Tryg er Danmarks største forsikringsselskab, mens Alka er landets niendestørste med en markedsandel på omkring fem procent.

Alka, der blev stiftet tilbage i 1944 via en fusion af flere gamle forsikringsselskaber, kontrolleres af den danske fagbevægelse.

Alka er en guldrandet forretning for ejerne. 2016 gav et overskud på 235 mio. kr., mens der blev tjent hele 344 mio. kr. i 2015.

Tryg og resten af forsikringsbranchen har en solid indtjening, men kæmper ifølge Berlingske Business generelt med at skabe markant vækst.

Fra 2015 til 2016 faldt Trygs omsætning således med 1,5 procent, mens den i årets første tre kvartaler er steget med beskedne to procent.

Hos flere LO-forbund er der stor forundring over planerne om at sælge Alka.

Max Meyer, formand for Blik og Rørarbejderforbundet, har svært ved at forstå, at han skal læse om planerne i medierne, og han er meget betænkelig ved et salg.

Også hos Dansk El-Forbund og Malerforbundet er der skepsis at spore. Kresten Vendelboe, formand for Malerforbundet, synes, det er mærkeligt, at man ikke er blevet orienteret, når nu man er aktionærer i Alka. HK Hovedstaden frygter, at medlemmernes præmier vil stige ved et salg.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Alkas bestyrelsesformand, Kim Simonsen, der også er forbundsformand for HK.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.