Stort dansk firma solgt: Gigant betaler trecifret millionbeløb

Omsætningen vil vokse hurtigere, siger Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i Cowi. (Foto: Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix (arkiv))

En af de største rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark, Cowi, køber landets største arkitektvirksomhed, Arkitema Architects. Det er nødvendigt, siger topchef.

Rådgivnings-kæmpen Cowi har købt Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema Architects, skriver Finans.

Cowi, som er en af de største rådgivende ingeniørvirksomheder herhjemme, har ifølge Finans betalt et trecifret millionbeløb for at opsluge aarhusianske Arkitema Architects.

- Det giver mere slagkraft over for kunderne, og vi får muligheder for at byde ind på projekter, vi ikke har haft før. Det gør, at omsætningen vil vokse hurtigere, siger Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i Cowi til Finans.

Udvider i Boston

Det er kun 14 dage siden, at Cowi meddelte, at man var i gang med at udvide i USA.

Her forventer Cowi de kommende tre års tid at udvide kontoret i Boston fra to medarbejdere til mellem 80 og 100 medarbejdere med speciale inden for vindenergi.

Udvidelsen sker både for at understøtte Vineyard Wind-projektet i Massachusetts, og for at kunne imødekomme efterspørgslen på vedvarende energi på det amerikanske marked.

Og netop Vineyard Wind-projektet betyder, at det dansk-japanske vindmølle-samarbejde, MHI Vestas, forleden kunne fortælle, at virksomheden er valgt som foretrukken leverandør til projektet og skal ansætte 50 nye medarbejdere på Lindø på Fyn.

Muskler er påkrævet

Lars-Peter Søbye siger til Finans, at med urbaniseringen efterspørger kunderne samlede rådgivningspakker, at det derfor er nødvendigt at gå sammen.

Det er administrerende direktør Arkitema Architects, Peter Hartmann Berg, enig i. Han siger til Finans:

- Verden udvikler sig med mere digitalisering, og der kommer flere og flere store byudviklingsprojekter. Det kræver muskler, og derfor står vi bedre sammen.

Peter Hartmann Berg fortsætter som administrerende direktør i Arkitema Architects, som ifølge Finans beholder sit brand, sine arkitektkontorer og vil være et selvstændig forretningsben i Cowi, der har hovedkvarter i Lyngby.

Købet skal først godkendes af konkurrencemyndighederne.