Storm over Danmark kan lukke bro nytårsdag

Krimi
Nye diger skal sikre Storebæltsbroen mod voldsomt vejr (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Bilister opfordres til at køre mellem Fyn og Sjælland på andre tidspunkter end tirsdag eftermiddag.

Storebæltsbroen risikerer at lukke for trafik i fire timer tirsdag eftermiddag. Det skriver selskabet bag forbindelsen tirsdag formiddag.

Det er den kraftige blæst, der er årsag til varslingen, som er gået ud via Facebook.

I givet fald kan lukningen stå på i tidsrummet fra klokken 12 tirsdag til klokken 16, lyder det. Desuden kan yderligere en lukning komme på tale natten til onsdag.

Vagthavende ved Sund og Bælt Jens Peter Bøttger oplyser, at den potentielle lukning skønnes at påvirke omkring 10.000 køretøjer, hvis lukningen står på alle fire timer.

Han forklarer, at tidsrummet svarer til en almindelig mandag morgen, hvor folk drøner over den 18 kilometer lange bro og på arbejde.

Sund og Bælt var ude med en varsling nytårsaftensdag. Og en tidlig varsling er ifølge kommunikationschef i Sund og Bælt, Lene Thomsen, vigtig.

- Det er en dag, hvor mange rejser hjem, efter de har været ovre og besøge familie og venner og fejre nytår med dem. Der er også mange, der skal op på arbejde i morgen, siger hun og fortsætter:

- Så hvis man skal planlægge sin tur hjem, er det vigtigt, at man ved det i god tid.

Lene Thomsen opfordrer folk til at følge med på de sociale medier, hvor opdateringer vil komme.

Hun fortæller, at det seneste lignende tilfælde er fra sommeren 2008, hvor broen var lukket i den ene retning omkring fem timer fra klokken 12.45 og frem.

En væltet svinetransport lukkede dengang broen i retningen mod Fyn.

Bilister opfordres nytårsdag til at køre på andre tidspunkter.

Storebælt er ikke det eneste sted, der er ramt af hårdt vejr.

På Vejdirektoratets hjemmeside frarådes vindfølsomme køretøjer desuden at køre over Øresundsbroen, Farøbroerne og Vejlefjordbroen.

Vinden forventes at påvirke kørslen hele dagen, lyder det.

/ritzau/