Storbritannien har evakueringsplan med til vinter-OL

Sport
Den olympiske flamme har startet sin rejse mod Sydkorea, men optakten til vinter-OL i Sydkorea er præget af spændingerne mellem Nord- og Sydkorea. (Foto: Foto: Aris Messinis/AFP)

Af frygt for krig mellem Nordkorea og Sydkorea vil Storbritannien udarbejde en evakueringsplan til vinter-OL.

Spændingerne mellem Nordkorea og Sydkorea den seneste tid har præget optakten frem mod vinter-OL i sidstnævnte nation, som indledes til februar.

Frygten for krig har fået flere nationer og atleter til at udtrykke betænkeligheder ved at deltage, men indtil videre har ingen nationer meldt fra på forhånd.

Dog tager OL-delegationerne alle de forbehold, der er mulige, og hos Storbritannien vil man udarbejde en evakueringsplan i tilfælde af øgede spændinger eller udbrud af krig mellem Nord- og Sydkorea under OL.

- Vi tager afsted med en detaljeret evakueringsplan, hvis det bliver nødvendigt, siger chefen for Storbritanniens Olympiske Komité, Bill Sweeney.

- Jeg tror ikke, det bliver nødvendigt, men helbredet og sikkerheden for vores delegation er vores højeste prioritet.

USA's præsident, Donald Trump, har sammen med Sydkorea skærpet retorikken over for Nordkorea, som den seneste tid har gennemført flere test af missiler.

- Sydkoreanerne har levet med dette i 60 år, og spændingerne er gået op og ned. Men spændingerne ser ud til at være på et højere niveau lige nu, siger Bill Sweeney.

Frankrig har luftet muligheden for at blive væk fra OL, men det er blevet ved truslen indtil videre.

Vinter-OL afvikles i byen Pyeongchang og løber af stablen fra 9. februar til 25. februar.

/ritzau/