Stor Uber-protest: Omkring 300 taxaer på Kongens Nytorv
Henter afspiller ...
localeyes.dk
Hundredevis af taxa-chauffører parkedede lørdag aften deres køretøjer på og omkring Kongens Nytorv.
Se flere videoer på Localeyes.dk

Hundredevis af taxa-chauffører parkedede lørdag aften deres køretøjer på og omkring Kongens Nytorv.

Blokaden er af chaufførerne blevet annonceret som et opråb til politikere og myndigheder for at få dem til at gribe ind overfor den app-basserede kørselstjeneste Uber.   

De godt 300 chauffører havde fået tilladelse til demonstrationen af Københavns Politi, skriver dr.dk, som har talt med vagtchefen:  

- Det skaber lettere trafikale problemer i området omkring Kongens Nytorv. Der er omkring 300 taxaer på stedet, anslår vores mand, lød det lørdag aften fra vagtchefen.

Avisen.dk talte lørdag formiddag med Nadeem Rasool, som er en af arrangørerne bag demonstrationen. 

- Alle de chauffører, vi har snakket med, er meget nedtrykte over, hvad der sker lige nu. Mange håber på, at der snart sker noget, og det er derfor, vi markerer vores utilfredshed, sagde han blandt andet om baggrunden for chaufførernes appel til politikerne.  

Rigsadvokaten har siden 2014 været i gang med at undersøge lovligheden af Uber, men har endnun ikke  truffet en afgørelse. Justitsminister Søren Pind (V) skrev tidligere på ugen dette svar i en mail til Politiken:  

"Jeg er på det rene med, at Uber-sagen har trukket ud, men det er ikke udtryk for, at sagen ligger stille. Sagen mod Uber som selskab indeholder komplekse EU-retlige spørgsmål, som er ved at blive afklaret nærmere."

Se flere videoer på Localeyes.dk