Stor røverisag sender 35-årig i fængsel

En mand, der tidligere er dømt for tyveri af 27 millioner, er idømt tre og et halvt års fængsel for røverier.

I en stor sag om flere røverier og tyverier af såkaldte muskelbiler er en 35-årig mand onsdag blevet idømt tre og et halvt års fængsel for sin andel af forbrydelserne.

Mike Fussing Larsen blev dømt i Retten i Aarhus efter sin egen tilståelse.

Tidligere er to andre dømt i sagen. Den ene fik for noget tid siden en straksdom på to år og tre måneders fængsel, og i sidste uge fik en anden fem års fængsel efter at have tilstået to røverier, to røveriforsøg og flere tyverier af værdifulde biler.

I næste uge indleder Retten i Aarhus sagen mod de sidste tre medlemmer af banden.

Udbytte ved røverierne og tyverierne løber op i flere millioner kroner - beløb som flere af bandens medlemmer ikke er uvante med.

Flere af dem - herunder Mike Fussing Larsen - var blandt de fem mænd, der i 2009 blev dømt for et kup mod Danske Banks pengefordelingscentral i Brabrand ved Aarhus.

Ved en behændighed, der var som taget ud af en Olsen Banden-film, lykkedes det 27. november 2007 mændene at slippe væk med 27 millioner kroner uden brug af hverken trusler eller våben.

Forud for kuppet havde mændene anbragt et trådløst overvågningskamera på en støjvold uden for pengecentralen. Netop da de mange penge på et tidspunkt lå frit fremme, bragede gerningsmændene gennem hegnet i en bil og stjal pengene.

Trods den grundige planlægning kom politiet hurtigt på sporet af tyvene, da de første blev afsløret med store pengebeløb på sig i Hamborgs lufthavn under et forsøg på at rejse til Thailand.

Senere blev andre af tyvene anholdt i Prag, hvor de gennem længere tid havde nydt det søde liv med spil og piger.

Da de ikke havde brugt hverken vold eller trusler under kuppet blev de ikke dømt for røveri, men for groft tyveri, hvilket i februar 2009 kostede de fem mænd hver fire års fængsel.

/ritzau/