Stor opbakning til de offentligt ansatte: "Sophie Løhde må være bekymret"
- Det er helt afgørende, hvem der løber med sympatien i en konflikt i den offentlige sektor. Der skal være folketingsvalg senest i juni næste år, så Sophie Løhde må være bekymret for det politiske tab, siger ekspert. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Størstedelen af danskerne har sympati for lønmodtagerne, når det gælder de strandede overenskomstforhandlinger.

To ud af tre danskere har størst sympati for lønmodtagerne i den verserende overenskomststrid, som om få uger kan lukke størstedelen af den offentlige sektor ned.

Det viser en måling, som Kantar Gallup har foretaget for Berlingske.

Langt ind i blå blok mener man, at lockouten af 440.000 offentligt ansatte er urimelig. For eksempel sympatiserer 29 procent af de adspurgte Venstre-vælgere med lønmodtagerne, mens 25 procent har størst sympati med arbejdsgiverne.

Professor emeritus og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet siger til Berlingske, at den folkelige sympati betyder meget:

- Det er helt afgørende, hvem der løber med sympatien i en konflikt i den offentlige sektor. Der skal være folketingsvalg senest i juni næste år, så Sophie Løhde (innovationsminister, red.) må være bekymret for det politiske tab.