Stor mælkeproducent overgiver sig: Indgår overenskomst med 3F
En sympatikonflikt mod landets største mælkeproducent er nu afblæst, fordi der er blevet tegnet overenskomst. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
De ansatte hos landets største mælkeproducent kan nu se frem til blandt andet en højere løn.

3F's konflikt mod landets største mælkeproducent I/S Rønhave ved Bramming er slut, efter at virksomheden onsdag morgen indgik aftale om overenskomst. Det skriver Fagbladet 3F.

Overenskomsten giver blandt andet de ansatte højere timeløn, pension, feriefridage og ret til fravær ved sine børns sygdom.

- Vi er rigtig glade og tilfredse med, at arbejdsgiveren har skrevet under på overenskomsten. Dermed får hans medarbejdere nu klart bedre løn- og arbejdsvilkår, siger Vagn Henriksen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Fagbladet 3F.

3F iværksatte 11. januar 2016 konflikt mod I/S Rønhave, for at få virksomheden med omkring 40 ansatte og over 2.000 malkekøer til at tegne overenskomst.

Med onsdagens aftale om overenskomst slipper I/S Rønhave for at blive udsat for en såkaldt sympatikonflikt, som ellers kunne være trådt i kraft 1. februar. En sympatikonflikt ville blandt andet kunne betyde, at arbejdsgiveren ikke kunne få hentet sin mælk eller slagtet sine kvæg på sædvanlig vis.

Sagen begyndte, da flere medemmer af 3F henvendte sig til deres fagforening, fordi de var utilfredse med en løn på 100 kroner i timen hos I/S Rønhave. Det fik 3F til at indlede dialog med arbejdsgiveren. Men flere gange i forløbet har han afvist at tegne overenskomst.