Stor koncern fyrer igen: Fremtiden usikker for mange medarbejdere

(Foto: Modelfoto: Jumpstory)

Essentia Protein Solutions har siden sommer skåret 121 stillinger væk. Flere job kan være i fare.

For et halvt år siden fik 82 ansatte fyresedlen hos ingredienskæmpen Essentia Protein Solutions.

Nu skal yderligere 39 ansatte se sig om efter et nyt job. Det skriver blandt andre Fødevarewatch på baggrund af en pressemeddelelse.

Fyringerne kommer efter Essentia Protein Solutions, som har hovedsæde i Gråsten, overtog konkurrenten Scanflavour sommeren 2018. De seneste fyringer rammer 33 medarbejdere i Scanflavours produktion i Møldrup og seks medarbejdere på en fabrik i Hobro.

Fyringerne er endnu kun varslet, men vil ifølge selskabet bliver effektureret i løbet af det kommende halve år.

- De to fabrikker ligger inden for en afstand af 20 km, produktionsprocesserne er sammenlignelige, og det er derfor allerede i juni 2018 meldt klart ud, at der vil ske en sammenlægning i et vist omfang, som vil reducere medarbejderbehovet.

- Vi konkurrerer i et prisfølsomt marked inden for fødevareingredienser, hvor en effektiv omkostningsstyring er helt afgørende for at forblive konkurrencedygtige, udtaler administrerende direktør Asger Jacobsen ifølge Fødevarewatch i en pressemeddelelse.

Men det stopper formentlig ikke med de i alt 121 fyringer. Essentia Protein Solutions oplyser, at en anden af Scanflavours fabrikker ikke er rentabel, og at der derfor kigges på, hvordan fremtiden for det anlæg skal se ud.

Essentia Protein Solutions ejes af den amerikanske koncern The Lauridsen Group, og for nogle år siden var Scanflavour i alvorlige økonomiske problemer, efter en større investering gik galt, skriver JydskeVestkysten.

Det kostede dengang både massevis af penge, flere vigtige kunder og udløste fyringer, skriver avisen.