Støtte vælter ind til kulturperlen Den Gamle By

Nyheder
Facebook-gruppen, "For alle os som vil redde Den Gamle By", har stor succes med at samle ind til Den Gamle By i Aarhus. (Foto: Peter Bergman/arkiv)

Indsamling nærmer sig 500.000 kroner. Donationerne kommer fra hele Danmark.

Tirsdag oprettede en trofast gæst i Den Gamle By en Facebook-gruppe, der har til formål at samle penge ind til museet, der lige nu frygter at gå konkurs som følge af udbruddet af coronavirus.

På mindre end én uge er pengene, beskederne og støtten væltet ind til Den Gamle By, som oplyser, at indsamlingen i galop er på vej mod en halv million kroner.

- Det er helt utroligt med den opbakning. Vi vidste godt, at der er mange, der har et hjerte, der banker for Den Gamle By, men at det kunne generere noget så hurtigt og så markant, havde vi ikke forestillet os, siger den glade og taknemlige museumsdirektør, Thomas Bloch Ravn, til TV2 Østjylland.

Det er den trofaste gæst, Winnie Dürr Bang fra Silkeborg, der oprettede Facebook-gruppen, "For alle os som vil redde Den Gamle By".

På cirka et døgn blev der samlet lidt under 50.000 kroner ind, og omkring 3.000 meldte sig ind i gruppen. Søndag er gruppen eksploderet og er på vej mod 11.000 medlemmer, mens indsamlingen nærmer sig en halv million kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Donationerne kommer ind via MobilePay, bankoverførsler og ved fornyelse af årskort, hvor nogle gæster i den forbindelse lægger lidt ekstra penge ved. (Foto: Øxenholt Foto)

Museumsdirektøren fortæller, at donationerne og hilsnerne ikke kun kommer fra østjyderne, men fra hele Danmark.

Winnie Dürr Bang, kvinden bag støttegruppen, er kommet i Den Gamle By, siden hun var barn, og som voksen kommer hun på museet mindst én gang om måneden.

- Jeg lavede aktionen, fordi jeg ikke kan bære tanken om at vide, at de kan risikere at gå konkurs, og at der ikke er gjort et forsøg på at redde byen, siger Winnie Dürr Bang til TV2 Østjylland.

For hende er stemningen det særlige ved museet, og hun mener, at alle har et ansvar for at prøve og redde noget af Danmarks historie.

Donationerne kommer ind via MobilePay, bankoverførsler og ved fornyelse af årskort, hvor nogle gæster i den forbindelse lægger lidt ekstra penge ved.