Støjberg fanget i usand hamburgerryg-anekdote

Integrationsminister Inger Støjberg er kommet i uføre, efter det har vist sig, at en historie hun fortalte om et vennepar, umuligt kan være sand.
Inger Støjberg beklager nu historien.
Inger Støjberg beklager nu historien. Thomas Lekfeldt /Scanpix

Integrationsminister Inger Støjberg (V) må i dag beklage, at hun er kommet til at fortælle en historie, som ikke passer.

Til nytårskur i Venstres vælgerforening i Frederikshavn fortalte hun fredag aften om et vennepar, der gerne ville sende deres datter Sofia i en mangfoldig børnehave. Men ak, Sofia elsker hamburgerryg, og den udvalgte børnehave havde forbud mod at medbringe svinekød. Så forældrene måtte droppe mangfoldigheden, kunne Støjberg fortælle til mødet.

Men medlem af byrådet i Aalborg for Enhedslisten, Anja Lundtoft Thomsen, var også til stede, og hun undrede sig. For ingen børnehaver i Aalborg – hvor historien foregik – har forbud mod svinekød. Det gjorde hun integrationsministeren opmærksom på allerede ved mødet, og Inger Støjberg lovede at vende tilbage med navnet på børnehaven, så sagen kunne blive opklaret.

Det skrev Anja Lundtoft Thomsen om på sin Facebook-profil, og opslaget er ind til videre delt over 1300 gange.

Intet forbud

I dag har Inger Støjberg så meddelt blandt andet Berlingske, at der er tale om børnehaven Pilehaven.

Og her har man aldrig haft et forbud mod svinekød i madpakken, fortæller et overrasket personale til Berlingske.

- Vi sætter tværtimod en ære i ikke at gøre forskel og inkludere alle børn, siger en medarbejder i Pilehaven til Berlingske. Institutionen er kede af at blive sat i forbindelse med historien.

Integrationsministeren skriver i en mail til flere medier, at hun havde hørt historien i et privat selskab af mennesker, som hun stoler på.

”Jeg har fået fortalt denne historie i et privat selskab af personer, som jeg stoler på. Flere har spurgt til, hvilken børnehave, det drejer sig om. Det drejer sig om en børnehave i Aalborg ved navn Pilehaven, og episoden skulle have fundet sted i foråret 2013. Jeg har ikke haft grund til at betvivle, at den gengivelse, jeg har fået, er korrekt. Jeg kan ikke yderligere dokumentere, at det pågældende forældrepar har fået besked om ikke at måtte medbringe svinekød, og jeg burde derfor ikke have gengivet historien uden at have dobbelttjekket den med Aalborg Kommune,” skriver Inger Støjberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.