Støjberg åbner for præcisering af smykkeforslag
- Der har været meget debat om det her spørgsmål, og der har også været mange misforståelser. Derfor kan det godt være, vi skal have præciseret tingene lidt, siger Inger Støjberg til DR Nyheder. Foto: Scanpix arkiv
Nu åbner udlændingeminister Inger Støjberg (V) for at ændre i regeringens lovforslag om at kunne fratage flygtninge deres værdigenstande.

Regeringens forslag om at fratage flygtninge deres værdigenstande har fået hård kritik både herhjemme og ikke mindst i udenlandske medier.

Nu åbner udlændingeminister Inger Støjberg (V) for at ændre i regeringens lovforslag - specifikt i den del, der omhandler beslaglæggelse af flygtninges værdigenstande.

Det skriver DR Nyheder.

- Der har været meget debat om det her spørgsmål, og der har også været mange misforståelser. Derfor kan det godt være, vi skal have præciseret tingene lidt, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Støjberg understreger, at regeringens lovforslag fortsat vil hvile på "det grundlæggende princip, at hvis man kan forsørge sig selv, så skal man."

- Det er et princip, vi har for alle i Danmark, og når man nu har det for alle de mennesker, der har boet i Danmark i rigtig mange år, så synes jeg, det er underligt ikke også at videreføre det til de mennesker, der lige er kommet hertil, siger Inger Støjberg.

- Men jeg vil da ikke afvise, at vi kan præcisere lovforslaget lidt, og i hvert fald bemærkningerne dertil, så alle føler sig trygge, siger hun.

Der har i debatten om regeringens lovforslag især været fokus på udtalelser om diamantkufferter og smykker, og samtidig har regeringen set opbakningen til lovforslaget L87, som førstebehandles i næste uge, begynde at smuldre.

Socialdemokraterne, Konservative og Liberal Alliance har alle efterlyst en ny politisk diskussion af regeringens smykkeforslag.