Stjal penge via netbank: Tre personer varetægtsfængslet
Ved hjælp af såkaldte keyloggere er det lykkedes tre personer at skaffe sig adgang til flere konti og overføre penge til andre, mener politiet. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Free
Politiet opfordrer til, at man passer på med offentlige computere, efter at tre er fængslet for bedrageri.

Tre personer er onsdag ved et grundlovsforhør i Retten i Esbjerg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for omfattende databedrageri.

De tre på 23, 28 og 34 år er sigtet for at have skaffet sig adgang til andres kontooplysninger og derefter overført eller forsøgt at overføre penge til andre konti.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bedragerierne skulle være sket ved, at gerningsmændene har installeret såkaldte keyloggere på offentlige computere i flere byer.

En keylogger er et program, der registrerer hvad der bliver tastet ind på computeren - som for eksempel brugernavne og adgangskoder til blandt andet netbank.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og politiet kan af hensyn til efterforskningen ikke oplyse mere om den aktuelle sag.

Men man opfordrer folk til at være forsigtige, især når man bruger en offentlig computer.

- Husk at være ekstra opmærksom, når du logger på din netbank, betaler på nettet med mere, hvis du benytter en offentligt tilgængelig computer eller offentligt tilgængeligt wi-fi, lyder opfordringen fra politiet.

/ritzau/