Stilladsfolk protesterer mod billige tyskere

Arkivfoto. Istandsættelse og modernisering af den 85 meter lange, 64 meter brede og 110 meter høje borerig beskæftiger netop omkring 400 mand, der arbejder i døgndrift. (Foto: Foto: BENT MEDVIND SOERENSEN ©MEDVIND/BENT MEDVIND SøRENSEN)

400 mand arbejder i døgndrift på boreriggen John Shaw. Men ikke alle er tilfredse med forholdene.

Fredag morgen har stilladsarbejdere indledt en protest-aktion ved boreriggen John Shaw, der i disse uger er under reparation på Esbjerg havn.

Stilladsarbejderne mener, at tyske stilladsarbejdere bliver underbetalt for deres indsats på boreriggen. Omkring 30 lokale stilladsarbejdere har taget opstilling ved boreriggen og taget mod morgenholdet, fortæller TV SYD.

- Vi vil gøre opmærksom på, at de tyske arbejdere får en alt for lav aflønning og arbejder under dårlige forhold, siger Gunnar Eg, kasserer i Stilladsklubben Vestjyden i Esbjerg til TV SYD.

I første omgang er der tale om, at Stilladsklubben Vestjyden gør opmærksom på de forhold, som de mener, er kritisable - senere kan der blive tale om en egentlig blokade, lyder det fra de fremmødte vestjyske stilladsarbejdere.

Istandsættelse og modernisering af den 85 meter lange, 64 meter brede og 110 meter høje borerig beskæftiger netop omkring 400 mand, der arbejder i døgndrift.